"Gospodar vaš dobro zna šta je u dušama vašim: ako budete dobri (pobožni) – pa, Allah će doista oprostiti onima koji se kaju." (El-Isra, 25)

Nemoj se brinuti zbog toga što neki ljudi imaju loše mišljenje o tebi, što te pogrešno razumiju, te što ti stavljaju na teret ono što nisi uradio… Allah sve zna i On najbolje poznaje tvoja djela i namjere. Ako si kod Allaha upisan

Opširnije

Jordan B. Peterson (1962.) je klinički psiholog i profesor psihologije na Univerzitetu u Torontu. Proslavio se predavanjima koja objavljuje na svom YouTube kanalu, kao i brojnim nastupima na radijskim i televizijskim emisijama. Osim psihologijom ličnosti, psihoanalizom i socijalnom psihologijom, bavi se i religijom te politologijom. Najviše je kontroverzi izazvao svojim političkim stavovima. Dok među mnogima uživa status zvijezde, drugi ga smatraju, u najmanju ruku, glasnogovornikom konzervativnih političkih struja te “pozerom”.

Opširnije

Zašto smo bili sretni dok smo bili djeca, a sada kada smo odrasli, tu sreću više ne osjećamo? Sujuti, rahimehullahu te’ala, kaže: "Pet osobina koje djeca imaju pri sebi, kada bi ih imali odrasli,doista bi bili evlije:
1) ne brinu se za opskrbu,
2) ne žale se na svoga Gospodara kada se razbole,
3) zajedno se okupljaju za jelom,
4) kada ih strah obuzme, oči im se suzama ispune i

Opširnije