Realnost VS društvene mreže!

Svaka naša tvrdnja bit će stavljena na kušnju, jer ljudski jezik je podležan laži, on je u stanju da kaže suprotno svom srcu, dočim, djela nisu takva, djela precizno saopštavaju o onome što je u srcu.

Bojati se, prvenstveno svak za sebe, da ovo sve što tipkamo, govorimo, pogotovo u zadnjim danima, bit će stavljeno na ispit, pa ko položi ispit, uspio je.

Međutim, po onome što pišemo po društvenim mrežama, zapita se čovjek, pa kako smo uopšte došli u situaciju u kojoj se nalazimo?

Bezpomoćni, razjedinjeni, posvađani…

Dosta se lažemo, možda i ne primjetimo, ali jednostavno tolika količina imana i hrabrosti koju plasiramo preko društvenih mreža, ne nalazimo u realnom životu.

Bojati se, da kada dođe ispit da se dokaže istinitost naših riječi kroz djela, da bi nas dosta kiksalo, te da bi nam na taj način srca se zapečatila, a jezik sam sebe u laž utjerao.

Pogledajmo stanje u džamijama, koliko nas procentualno klanja beš vakat? Mislim da ne dobacujemo ni 10%.

Nemoj dozvoliti da ti društvene mreže budu ventil za odušak, kao ventil na pretis loncu, već svu svoju tugu i emocije, zbog svega što se dešava ummetu ispolji u realnom životu.

Jer tvoje stvarno imansko stanje nije ono koje u oscilaciji mjeriš na najvisočijoj tačci krive, već pogledaj svoju konstantu, pa se po njoj tereti…

Allah da nam popravi stanje…
Autor: Midhat Bašić✿ Hadis dana ✿

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Najpotpuniji iman je onog vjernika koji se najljepše ponaša, a najbolji među vama su oni koji su najbolji prema svojim ženama.”

– Hadis bilježi: Tirmizi

Sličan sadržaj