Bojte se Allaha i pripremite se za povratak Njemu

Es-selamu alejkum dragi bloggeri i posjetioci. Evo, ponovo nam dolazi odabrani mjesec, jedan od Allahovih mjeseci u kojem se vjerniku-muslimanu pruža prilika da se očisti od grijeha.
Allah je dao ovaj mjesec iz svoje milosti da nas očisti za ono što slijedi nakon ovog prolaznog života – nakon dunjaluka.
Pa  pokajmo se Allahu, budimo od onih kojima je on zadovoljan. Zamislite, kako je drago insanu kad sretne svoga prijatelja nakon duže vremena pa ga on dočeka nasmijana lica. Pa kako bi se onda osjećali, da sretnete svoga Gospodara sutra na Sudnjem danu a on zadovoljan s tobom?
Molim Allaha da nas iz svoje milosti obraduje lijepim susretom s Njim, da na Sudnjem danu naša lica učini svijetlim i nasmijanim, da pređe preko naših pogrešaka.
I ne zaboravite, jedan od ibadeta jeste i dova za brata/sestru muslimana. Allah prima dove koje musliman uputi za svoga brata muslimana. Pa dovimo jedni za druge. I molimo Allaha da nam svima oprosti i uputi na pravi put.
Es-selamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu.

KLJUČNE RIJEČI:

✿ Hadis dana ✿

Ebu-Hurejre, r.a., prenosi od Allahovog Poslanika, s.a.v.s., da je rekao: “Tako mi Allaha, ja zatražim oprost od Allaha, dž.š., i obratim Mu se tevbom više od sedamdeset puta dnevno.”

– Hadis bilježi: Buhari

Sličan sadržaj