Donosimo salavate – Istinita priča

Šejh Salih al Magamisi je dobio ugrusak krvi nakon operacije srca. Njega kao da je grom udario kad je saznao za tu informaciju a doktori su bili jako zabrinuti za njegovo stanje i sve sprave su pokazivale da je to jedna jako teška situacija.
Međutim, Allah je dao da jedna medicinska sestra iz Libana koja ga nije poznavala kao šejha pojavi se u sobi, te mu reče: “Brate Salih, slušaj me, donosi salavate na Poslanika, Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem i bit će ti lakše.
Šejh je odmah rekao: “Allahumme salli ala Muhammed ve ala ali Muhammed!
I tako mi Allaha, čim sam to izgovorio, ugrušak je pošeo da nestaje. Sve naprave i signali su se pošeli mjenjati! Doktori su pošeli da sumnjaju šta se dešava! Šta se promjenilo?
Pozvali su doktora Adema. Kada je došao, vidio je na monitoru, i vidio je krv,…
Pa je rekao: “O šejh Salih, ono sto smo mi bili spremni da uradimo i da te spasimo, Allah te je spasio, odozgo, sa sedam nebesa.
(Ovo je sejh Salih licno pricao u jednoj emisiji)✿ Hadis dana ✿

Enes, r.a., prenosi od Allahova Poslanika, s.a.v.s., da je Allah, dž.š., rekao: “Ukoliko Ja nekog od Svojih robova iskušam oduzimanjem njegovog vida, pa se strpi (i ne rekne radi toga ništa loše), to ću mu nadoknaditi Džennetom. ”

– Hadis bilježi: Buhari

Sličan sadržaj