Pomozimo maloj Fatimi – dokažimo da naš Islam nisu samo riječi već i djela

Ibn Omer prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: "Musliman je muslimanu brat: ne nanosi mu nepravdu, ne uskraćuje mu njegova prava i ne ponižava ga. Čovjeku je dovoljno zla to što nipodaštava brata muslimana. Ko pomogne svome bratu muslimanu u nevolji, Allah će njemu pomoći u njegovoj nevolji, ko otkloni nedaću jednog muslimana, Allah će njemu otkloniti jednu od njegovih nedaća na Sudnjem danu. A ko prikrije nedostatke (mahane) jednog muslimana, Allah će prikriti njegove na Sudnjem danu." (Buhari i Muslim)

Braćo i sestre, uzmimo učešće u ovoj akciji i pomozimo maloj Fatimi Kasumović da normalno nastavi svoj život. Uradimo to Allaha radi i radi Njegove ljubavi. Ne dopustimo da budemo samo osobe od riječi i da se sve na riječima i završi. Budimo osobe od riječi i djela, učestvujmo u akciji pa makar i sa jednom markom jer će to ovoj djevojčici značiti mnogo. Podijelite ovu poruku da i drugi vide i da se inšAllah uključimo svi zajedno..

KLJUČNE RIJEČI:

✿ Hadis dana ✿

Ebu-Zerr, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Meni su izložena djela mojih sljedbenika, dobra i loša, pa sam vidio da u njihova dobra djela spada i uklanjanje s puta onoga što smeta prolaznicima, a da u njihova loša djela spada i neuklonjena pljuvačka iz mesdžida.”

– Hadis bilježi: Muslim

Sličan sadržaj