Radosna vijest za vjernike

"Mi danas posmatramo ovu našu stvarnost i vidimo iskušenja, belaje i nepravdu. Oni slabog imana će pomisliti kako ovim dunjalukom upravljaju svjetski moćnici, kako je to pod njihovom kontrolom. Kako se ostvaruju njihovi ciljevi i strategije.
Međutim oni koji čvrsto vjeruju u svoga Gospodara znaju da se ništa na ovome svijetu ne može desiti bez Allahove dozvole. Allah je onaj koji upravlja i vremenom i svijetom i prostorom i događajima. On zna pozadinu stvari.
Zato ako ste vjernici budite radosni u svome imanu. Istinski se oslonite na svoga Gospodara. Ne dozvolite da tračak sumnje prodre u tvrđavu vašeg imana. Ako vas zadesi kakva teškoća, nesreća sjetite se Allaha i kažite: Inna lillahi ve inna ilejhi radži’un – Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo.
Ako se pomoli kakva tuga, zapadnete u očaj – sjetite se Allaha i Allahovih riječi: Ve lâ tehinû ve lâ tahzenû ve entumul a’levne in kuntum mu’minî – Ne klonite i ne tugujte vi ćete biti u svakom slučaju pobjednici ako ste iskreni vjernici."

KLJUČNE RIJEČI:

✿ Hadis dana ✿

Ebu-Se’id i Ebu-Hurejre, r.a., prenose da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Muslimana (vjernika) ne pogodi nikakva nedaća ili bolest, niti tuga ili žalost, niti bilo kakva nezgoda, čak ni obični ubod trna, a da mu zbog toga Allah, dž.š., ne oprosti dio njegovih grijeha.”

– Hadis je Muttefekun alejhi

Sličan sadržaj